Participatie voor
communicatieadviseurs

Je bent communicatieadviseur en opeens krijg je de vraag om te adviseren over het participatieproces. Je ziet de overeenkomsten met jouw eigen vakgebied, maar merkt ook dat participatie en communicatie twee verschillende vakgebieden zijn. Tijd om meer te leren over participatie!

In de cursus ‘Participatie voor communicatieadviseurs’ leer je de basis van participatie. Je leert de participatieladder kennen én toepassen en ontdekt het verschil tussen bewonersparticipatie en overheidsparticipatie. Hierdoor wordt het duidelijker welke keuzes je op welk moment kunt maken. Ook leer je hoe je omgaat met interne en externe verwachtingen tijdens het participatieproces, want het krachtenveld is bij participatie complexer dan bij communicatie.

Deze training is praktijkgericht en er is voldoende ruimte om eigen werksituaties in te brengen. Na afloop van de training is het geleerde direct toe te passen in de werkpraktijk.

Participatie voor communicatieadviseurs

Opleidingskalender

Leerdoelen

De deelnemer kan met behulp van de participatieladder het participatiedoel- en niveau bepalen, kent het verschil tussen bewonersparticipatie en overheidsparticipatie, weet welke kaders en verwachtingen er bij het participatieproces zijn en kan op basis van al deze informatie vakkundig adviseren over het participatieproces.

Kennis

  • De deelnemer kent de tredes van de participatieladder
  • De deelnemer kent het verschil tussen bewonersparticipatie en overheidsparticipatie

Inzicht

  • De deelnemer heeft inzicht in het gebruik van de participatieladder
  • De deelnemer heeft inzicht in het omgaan met interne en externe verwachtingen bij een participatieproces
  • De deelnemer heeft inzicht in de complexiteit van het krachtenveld bij participatie

Toepassing

  • De deelnemer past de participatieladder toe in het participatieproces
  • De deelnemer kan vakkundig adviseren over het participatieproces

Heb je interesse?

Meld je dan direct aan voor de eerstvolgende datum van de workshop ‘Participatie voor communicatieadviseurs’. Staat er geen datum ingepland of kun je op de betreffende datum niet? Zet jezelf dan op de wachtlijst en je krijgt als eerste bericht bij een nieuwe datum.

ParticiPost

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

WAT VINDEN ANDEREN VAN PARTICIPATIECURSUS?

Reviews

“In een korte tijd heel veel geleerd en zie in dat communicatie en participatie veel verschillen en toch ook overeenkomsten hebben. Goed om het daar met elkaar over te hebben.”

Communicatieadviseur

“Fijn om zoveel nieuwe werkvormen aangereikt te krijgen en met elkaar te bespreken wanneer je die zou kunnen inzetten.”

Communicatiemedewerker

“Ik voel me na de training veel comfortabeler om ook het onderdeel participatie op te pakken en een participatieplan te maken. Goede trainer met kennis van zaken en veel ervaring.”

Communicatieadviseur

“Ook al heb ik zelf niet veel met de uitvoer van participatie te maken, dit helpt me wel om ook mijn bestuurder beter te adviseren.”

Bestuurlijk communicatieadviseur