Workshop
‘Omgevingsanalyse maken’

Stel je voor dat je in een participatieproces zit en ineens meldt zich een stakeholder die flink van zich laat horen en jouw hele proces beïnvloedt. Oeps, vergeten! Niet zo handig als je halverwege een participatieproces zit…

In de training ‘Omgevingsanalyse maken’ leren wij jou hoe je dit kan voorkomen met een goede omgevingsanalyse. Wie zijn de betrokkenen in jouw proces, welke belangen hebben ze, hoe beïnvloeden ze elkaar en welke rol spelen de betrokkenen? Met een goede omgevingsanalyse ga je beter voorbereid het participatieproces in en voorkom je dat je belangrijke stakeholders over het hoofd ziet.

De training is praktijkgericht en er is voldoende ruimte om eigen werksituaties in te brengen. Na afloop van de training is het geleerde direct in te zetten in de werkpraktijk.

Omgevingsanalyse maken

Opleidingskalender

Leerdoelen

De deelnemer kan zelfstandig een omgevingsanalyse uitvoeren of begeleiden, kent de stakeholders die in processen een rol spelen en begrijpt hoe ze elkaar en het proces kunnen beïnvloeden.

Kennis

  • De deelnemer kent het doel en de aandachtspunten van een omgevingsanalyse
  • De deelnemer weet uit welke stappen een omgevingsanalyse bestaat
  • De deelnemer weet welke stakeholders een rol kunnen spelen en welke rol dat is

Inzicht

  • De deelnemer begrijpt hoe een omgevingsanalyse uitgevoerd wordt
  • De deelnemer heeft inzicht in de verschillende stakeholders in een proces en begrijpt de belangen van deze stakeholders
  • De deelnemer heeft inzicht in de onderlinge invloed tussen stakeholders

Toepassing

  • De deelnemer is in staat om zelfstandig een omgevingsanalyse uit te voeren en deze te verwerken in een participatieplan
  • De deelnemer kan inschatten of stakeholders in het proces een invloed hebben en welke effect dat kan hebben op het proces

Heb je interesse?

Meld je dan direct aan voor de eerstvolgende datum van de workshop ‘Omgevingsanalyse maken’. Staat er geen datum ingepland of kun je op de betreffende datum niet? Zet jezelf dan op de wachtlijst en je krijgt als eerste bericht bij een nieuwe datum.

ParticiPost

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

WAT VINDEN ANDEREN VAN PARTICIPATIECURSUS?

Reviews

“Goede handvatten en fijn om op deze manier het te hebben over waar je rekening mee kunt houden. De trainers hebben veel praktijkervaring en dat merk je aan de tips die ze geven. Ze weten duidelijk waar ze het over hebben”

Bewonersbelegeider

“Zinvolle training met een prettige verhouding tussen theorie en praktijk. Ook fijn dat ik met een eigen casus kon werken.”

Beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling

“Erg leuk en leerzaam”

Beleidsadviseur

“Het geleerde tijdens de training was direct toe te passen in de praktijk. Fijn om de basis weer scherp te hebben en daarna te kunnen verdiepen”

Omgevingsmanager