Module participatiecursus

Participatie: basistraining

Met de basistraining bieden we een pakket aan dat ervoor zorgt dat je op de hoogte bent van alle ins en outs rondom participatie. Doe je liever één module? Dat kan ook. Het is een online cursus met een stuk theorie, maar zo van opzet dat je er in de praktijk goed mee uit de voeten kan. We gebruiken praktijkvoorbeelden om dingen uit te leggen zodat de theorie echt gaat leven. Hierdoor is de cursus goed te volgen voor iedereen.

Module 1: participatie: de basis

Je weet wat participatie en welke vormen van participatie er zijn (participatieladder).Je kent het verschil tussen bewonersparticipatie en overheidsparticipatie en je weet hoe je hier invulling aangeeft. Je leert de faal- en succesfactoren voor participatieprocessen en hoe je kan voorkomen dat je proces eindigt in een drama.

Module 2: Omgevingswet en participatie

Coming soon

Je leert de basisprincipes van de Omgevingswet en de instrumenten in relatie tot participatieJe leert welke regels er voor participatie gelden in de Omgevingswet en hoe je daarmee om kunt gaanJe weet wat er vanuit de Omgevingswet verwacht wordt op gebied van participatie.

Module 3: Starten met online participatie

Coming soon

Je leert welke vormen van online participatie er allemaal zijn.Je weet hoe je moet starten met online participatie.Je kent de basisregels voor online participatie. Je leert de succes- en faalfactoren van online participatie.

Module 4: Participatie in de praktijk

Coming soon

Je maakt kennis met de verschillende werkvormen van participatie en hoe je die in de praktijk kunt gebruiken.Je leert hoe je de beste werkvorm kiest en waar je rekening mee moet houden.

Losse module

Niet meer leren dan nodig en alleen wat voor jouw vak interessant is? Kies dan voor losse modules. Een module duurt ongeveer een uur en kost 99 euro.

Pakket

Voor wie iets meer wil weten hebben we een aantal interessante pakketten samengesteld. De pakketten bevatten meerdere modules (meestal vier) met betrekking tot een specifiek thema. Een pakket bevat in totaal zo’n 4 uur aan lesmateriaal (video’s, teksten, quizvragen/stellingen, handouts, etc) en kost 199 euro.