Kennisbank

Kennisbank met info en participatietips

In de Kennisbank van Participatiecursus vind je handige en interessante documenten en tips over participatie. Je kunt ze gratis downloaden en ontvangt daarna af en toe onze nieuwsbrief. Nee, we spammen je mailbox niet vol, dus geen zorgen daarover.

Wil je meer weten over participatie? Dan zijn onze blogs een aanrader om te lezen. Hierin vind je achtergrondinfo, participatie tips en nog veel meer. Echt aan de slag gaan met participatie doen we tijdens onze cursussen en trainingen, je kunt daarbij kiezen voor de online cursus participatie, incompany trainingen en allerlei participatietrainingen op basis van open inschrijving. Kies je liever voor begeleiding op de werkvloer? Neem dan een van onze coachingstrippenkaarten af.

10 originele participatie tips

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en ontvang 10 originele participatie tips om mensen in jouw project te betrekken bij het participatieproces.

Door het downloaden van deze 10 originele tips ontvang je af en toe onze nieuwsbrief, met daarin nieuws over bewonersparticipatie, een kijkje achter de schermen bij Participatiecursus en de nieuwe data van webinars en workshops.

Download empathy map

Ontmoetingen zijn ontzettend belangrijk bij bewonersparticipatie. Je verdiepen in de ander, je eigen vooroordelen en veronderstellingen onderzoeken en eens kritisch kijken naar waar en wanneer je elkaar ontmoet. Om bewoners onbevangen te ontmoeten is inleven in hun wereld een cruciale eerste stap. Daarvoor gebruik je de 'empathy map’. Met behulp van een ‘empathy map’ stel je jezelf de vraag welke ideeën en kennis de ander heeft, welke geluiden al zijn gehoord, wat al eerder is besproken, enzovoort. Maak niet alleen een 'empathy map’ van de ander, maar ook van jezelf om met je eigen vooroordelen af te rekenen.

E-book: Jouw organisatie en bewonersparticipatie

Bewonersparticipatie en overheidsparticipatie staan volop in de belangstelling. In de meeste organisaties zijn voorlopers enthousiast met participatie aan de slag. Daarachter heeft een grote groep medewerkers er best wel moeite mee. Logisch, want het vraagt opeens om andere vaardigheden.

Wij onderscheiden vier verschillende fases waar organisaties zich kunnen bevinden:

  • Moeten
  • Willen
  • Doen
  • Excelleren.

In welke fase zitten de mensen in jouw organisatie?

Participatiecursus heeft samen met Het Trainingsbureau het e-book ‘Jouw organisatie en bewonersparticipatie’ geschreven. Hierin vind je adviezen en tips over participatie voor jouw organisatie. Want participeren kun je leren.

Dat begint met kennis. Waarom moet het eigenlijk? Daarna wil je aan de slag. Ga je het doen. En dan wil je excelleren. In welke fase jouw organisatie of jouw medewerker ook zit, de stap naar het volgende niveau is te leren.

In dit e-book nemen we je mee. Van moeten naar willen, van willen naar doen, van doen naar excelleren.

E-book: Jouw organisatie en bewonersparticipatie

Download nu het gratis e-book 'Jouw organisatie en bewonersparticipatie'

Door het downloaden van het e-book ontvang je af en toe onze nieuwsbrief, met daarin nieuws over bewonersparticipatie, een kijkje achter de schermen bij Participatiecursus en de nieuwe data van webinars en workshops.