Download
empathy map

Ontmoetingen zijn ontzettend belangrijk bij bewonersparticipatie. Je verdiepen in de ander, je eigen vooroordelen en veronderstellingen onderzoeken en eens kritisch kijken naar waar en wanneer je elkaar ontmoet. Om bewoners onbevangen te ontmoeten is inleven in hun wereld een cruciale eerste stap.

Saskia en Suzanne schreven samen met Eveline Mos een artikel over ‘Onbevangen ontmoeten met behulp van de empathy map’ voor de Landelijke Omgevingsmanagement Dag 2023. De illustraties zijn gemaakt door Eveline Mos.

Download empathy map

Met behulp van een ‘empathy map’ stel je jezelf de vraag welke ideeën en kennis de ander heeft, welke geluiden al zijn gehoord, wat al eerder is besproken, enzovoort. Maak niet alleen een ’empathy map’ van de ander, maar ook van jezelf om met je eigen vooroordelen af te rekenen.

Download empathy map

Door het downloaden van de empathy map ontvang je af en toe onze nieuwsbrief, met daarin nieuws over bewonersparticipatie, een kijkje achter de schermen bij Participatiecursus en de nieuwe data van trainingen en workshops.

Download nu

Ontvang de empathy map in je mailbox!