Is deze leergang geschikt voor mij?

Categorie: Leergang Adviseur Bewonersparticipatie

De leergang ‘Adviseur bewonersparticipatie’ is voor iedereen die participatiespecialist binnen de organisatie is of wil worden. Of dit nu bij de overheid, een projectontwikkelaar, woningcorporatie of adviesbureau is. Ook voor ZZP-ers die bij opdrachtgevers aan de slag gaan als interim adviseur bewonersparticipatie is deze leergang geschikt.

Het is fijn als je al enige ervaring met participatie hebt. Participatie is een relatief nieuw vakgebied waar veel mensen in komen vanuit andere vakdiscplines, dus we bespreken tijdens het intakegesprek altijd of je voldoende kennis en ervaring hebt om in te kunnen stromen. Belangrijker vinden we echter je competenties, want participatie is mensenwerk.

Voor de leergang ‘Adviseur bewonersparticipatie’ heb je HBO werk- en denkniveau nodig.

Herken je je niet helemaal in de omschrijving van de doelgroep van de leergang en twijfel je of deze opleiding voor participatieadviseur voor jou geschikt is? Mail dan gerust om een belafspraak te maken met een van onze trainers. Tijdens dat telefoontje geven we jou eerlijk advies over wel of niet deelnemen.

P.S. Adviseur bewonersparticipatie is een van de namen die voor dit type functie wordt gebruikt. Andere functiebenamingen zijn strategisch adviseur participatie, adviseur inwonerparticipatie of burgerparticipatie, participatieadviseur en allerlei varianten daarop. Voor de eenduidigheid gebruiken we hier adviseur bewonersparticipatie.